Pont egy éve volt, hogy a legnagyobbik fiam, David elballagott a középiskolából. Ahogy ebben a cikkben is megosztottam veletek, itthoni ebédre szavazott, sőt az unokatestvérével közösen tartotta a ballagási bulit, melyre nálunk került sor. Akkor megígértem, hogy megosztom veletek a tapasztalataimat utána, …ám erre akkor nem került sor. Most egy év múltán próbálok… Tovább »
Kipróbáltuk a ballagási ebédet otthon: ezt gondoltam utána!
Pont egy éve volt, hogy a legnagyobbik fiam, David elballagott a középiskolából. Ahogy ebben a cikkben is megosztottam veletek, itthoni ebédre szavazott, sőt az unokatestvérével közösen tartotta a ballagási bulit, melyre nálunk került sor. Akkor megígértem, hogy megosztom veletek a tapasztalataimat utána, …ám erre akkor nem került sor. Most egy év múltán próbálok… Tovább »

Egy múlt heti cikkben adtam pár tippet, hogy hogyan tudtok egyszerűen felkészülni egy vendégségre és említettem a fűszeres fasírtgolyókat, amiből mindig van nálam a fagyasztóban pár zacskóval. ...
Idén a korábbi rossz időjárás miatt én bizony kicsit megcsúsztam a paradicsomokkal. Elvileg kiültethetők lennének már, de most még nem látom őket annyira erősnek, hogy biztosan kibírják az esetleges május közepi fagyokat, így még nevelgetem őket a pet palackban....
Imádod a kalácsot, de azt hitted, hogy lehetetlen és bonyolult dolog a megsütése, ezért neki sem álltál eddig? Van egy jó hírem: neked is simán sikerülni fog!...
A múltkori cikkben megemlítettem, hogy megosztok veletek pár tippet, hogy hogyan lehet a viszonylag hirtelen bejelentkező vendégeket egyszerűen vendégül látni, anélkül, hogy aznapra beszorulnátok a konyhába. A vendégségben az a nyűg, hogy túl sok vele a teendő. Vagy nem?...
Éhesek vagyunk, mindjárt vacsoraidő, de a kaja vagy az alapanyagok valamelyike még a mélyhűtőben dekkol. Ilyenkor kikapjuk, irány a mikró olvasztó funkciója. A végén már feladjuk és magasabb fokozatra kapcsolunk, aminek a következtében ha húsról van szó, akkor a széle elkezd megfőni, gusztustalanul megbarnul, de a belseje meg még fagyos. Bosszantó. Az sem elhanyagolható…
Korábban már megígértem, hogy megosztom veletek, hogy mire érdemes használni a szódabikarbónát, a neten elterjedt azon közhiedelemmel ellentétben, hogy a szódabikarbóna egy csodaszer és mindenre jó!...
A citromot nagyon sokféleképpen lehet felhasználni. Most ismerjetek meg egy módszert, amivel a már kidobásra ítélt, kifacsart citromból készítünk tisztítószert....
Kéz és hajápolással egybekötve! Van, amikor nem pizzára vágyunk. Vagy nincs hozzá valamilyen hozzávalónk. Vagy egyszerűen szeretnénk valami isteni finomsággal megörvendeztetni a vendégeinket. Ilyenkor tökéletes választás lehet az olasz lepénykenyér, a focaccia! …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu...
Ma van a Víz Világnapja. Mindenkinek van valami mániája, nekem a vízhasználat vagy a vízpazarlás az. Biztos azért, mert azért vezeklek tudat alatt, hogy mennyi vizet pazaroltam el kamasz koromban. Aztán rájöttem, hogy mennyire fontos odafigyelni a vízfogyasztásunkra....
…ami nem volt a mélyhűtőben. Mi történt velünk? Erről szól a mai bejegyzés. Tegnap végre megkóstoltuk a még december közepén sütött sertéstarját. És igen, nem volt lefagyasztva....
Emlékeztek Eszter cikkére a medvehagymáról? Voltatok gyűjteni? Esetleg piacon vettetek belőle? Én Esztertől kaptam egy nagy kupaccal, és ez beindította a fantáziámat, hogy alkossak egy részéből valamit. Korábbi években készítettem már medvehagymás csigát (a kakaóscsiga mintájára), meg pestot, került csirkemellbe töltelékként, valamint tojássalátába is újhagyma helyett. Most pogácsában gondolkodtam, és elkezdtem recepteket…
Selymes fényű és dúsabb hajat szeretnél? Na persze ez azért így egy az egyben nem igaz, mert szükség van hozzá ricinusolajra is, ami valljuk be: nem található meg minden háztartásban alapból, ha nem vagyunk mindenórás kismamák és félünk a túlhordástól. Én nem vagyok mindenórás, ellenben a ricinusolaj már családtaggá vált nálunk, majd…
Környezetbarát szőnyegtisztítás, olcsón és egyszerűen, ahogyan a nagyszüleink tették, gépek és vegyszerek nélkül! Nemsokára vége a hidegnek, remélhetően megérkezik a tavasz. Addig is már mindenki elég nehezen bírja ezt a márciusi havas tájat, de ennek lehet egy jó oldala: el lehet kezdeni a tavaszi nagytakarítást, mégpedig az egyik legnehezebb részével: a szőnyegtisztítással....
Tegnap a hagymavágás volt a téma, hogy hogyan lehet sírás nélkül megúszni. Az egyik módszer erre, ha felvágás előtt a hűtőbe tesszük 15 percre. Jöhet az ötlet, hogy akkor miért ne tároljuk mindjárt mindig a hűtőszekrényben a hagymákat?...
Avagy csináld úgy, mint Gordon Ramsay! A hétvégén bloggertársaméknál, Liáéknál vacsoráztunk és előkerült a hagymavágás kérdése, hogy hogyan lehet megúszni a sírást. Mivel senki sem születik úgy, hogy tudja, hogyan kell hagymát vágni, ezért lejegyzem itt a blogban is, hátha valaki éppen most lép ki a Nagybetűs Életbe....
Még a nagy hidegben is! Kint repkednek a mínuszok, az ember örül, ha beér a fűtött lakásba és nem nagyon van kedve az ablakot nyitogatni, nem szeretnénk ugyebár az utcát fűteni, a takarékosság fontos stb. Viszont nem is gondolnátok, hogy mennyire fontos a szellőztetés! A saját példámon tudom megmutatni, mert sokkal rosszabbul is…
Első rész Ahogyan már a Kevesebb/Több című cikkben írtam, idén leginkább olyan trükkökre fogok koncentrálni, amivel időt spórolok – de persze ez nem jelenti azt, hogy az akciókat nem fogom kihasználni! Erről is szól ez a mai bejegyzés. Gyerekekkel időt spórolni a konyhában? Ez lehetetlenség. Velük mindenhez kétszer annyi idő kell. Mire elmagyarázom,…
Mit is jelent ez tulajdonképpen? Aki tavaly még nem járt a blogon annak bemutatom ezt a paradicsom nevelési módszert, mellyel extra hozamot érhetsz el akár a kertben, akár az erkélyen. A pet palackos ültetés lényege az, hogy a növény azt higgye magáról, …hogy ő nem egy, hanem 3-4-5 bokor és ennek megfelelően ontsa…
Szemétből főzni? Nem, itt nem a csirke alól kivett tálcára gondolok vagy a szalámi műanyag csomagolására 😀 De így is rengeteg minden landol a kukában, amit viszont még fel lehetne használni, sőt! Az otthon főzött ételeink minőségét is jelentősen javíthatjuk, ha elkezdjük alkalmazni ezt az egyszerű trükköt....