A pestoról már volt szó a blogban. Az egyik legfinomabb olasz tésztaszósz, amiből olyan sok rosszat lehet találni a piacon. Bár ha még nem kóstoltatok igazán jót, akkor nem is tudjátok, hogy az a sóskaízű valami, amit sok helyen üvegben árulnak, az nem az eredeti pesto. ... Tovább »
Pesto genovese – a kedvenc olasz szószom
A pestoról már volt szó a blogban. Az egyik legfinomabb olasz tésztaszósz, amiből olyan sok rosszat lehet találni a piacon. Bár ha még nem kóstoltatok igazán jót, akkor nem is tudjátok, hogy az a sóskaízű valami, amit sok helyen üvegben árulnak, az nem az eredeti pesto. ... Tovább »

Sokszor beszéltem már arról, hogy milyen fontos a fűszerek használata a főzés során. Egyrészt jó hatással vannak az egészségünkre, másrészt pedig az ételeinket gazdagítja a csodálatos ízviláguk, ezáltal a bevitt tápanyag mennyisége is csökkenthető....
Az idei időjárás eddig eléggé kibabrált velünk, de most talán végre tartósan bejött a jóidő. Épp ezért én is ezerrel belevetettem magam a kertészkedésbe, magamhoz képest jócskán megkésve. Máskor április elején már kész dzsungel vett körül. Mivel nekem nincs olyan szépséges kertem, mint Eszternek, csak egy 4 négyzetméteres erkélyem, így itt élem ki a földtúrási…
Na de ha már ünnepi, akkor mondjuk azt, hogy burgonya. Tényleg egyszerű és időspórolós, mert még pucolni sem kell! Ha egyszer megkóstolod ezt a receptet, garantáltan újra és újra elkészíted! Egy dolgunk van: kiválasztani néhány egyforma krumplit...
Egy csirkéből hogyan készítsünk háromféle ételt egy 5 tagú családnak? A hús drága és egyre drágább lesz. Már nem tekinthetünk úgy rá, hogy veszünk 3 kiló karajt, megcsináljuk rántott húsnak és addig esszük, amíg moccanni sem tudunk, csak pihegünk az ebédlőasztalnál. De ha adva van egy húsimádó család, aki egy vegetáriánus fogásra csak meresztené a…
A burgonya lesz a mai témánk, vagy a krumpli, tájnyelven: krumpedli, kolompér, kompér, kolompír, korompér, krompér, grulya, földialma, svábtök vagy pityóka, tudományos neve: Solanum tuberosum (forrás: Wikipédia). Most már ezt is tudjuk! Nem véletlenül ezt választottam a mai bejegyzés témájának, ugyanis már annyit emlegettem a blogon a MI rakott krumplinkat, hogy mivel ma…
Mivel a hétvégén nem volt nálunk internet (köszi UPC), így a tegnap déli posztot csak most tudom közzétenni. Így készült el a szombati ebédünk, a menütervezés és bevásárlás 1. fázisa 😀 alapján, igazi “ne legyen nyűg a főzés” módjára. …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu ...
A bazsalikom termesztésének viszontagságairól szóló előző bejegyzésemben meséltem, hogy hogyan lett itthon nagy “bazsalikom ültetvényem”. Többször nekifutottam a magról való ültetésnek, nem mindig sikerrel, de idővel sikerült kitapasztalnom ennek az igen finom aromájú zöldfűszer otthoni termesztésének minden csínját-bínját. Ezt most megosztom Veletek....
Imádjuk a pesto-t. De nem mindegyiket, csakis kizárólag a frisset, azon belül is a Buitoni márkájút (olasz életem mementója). A tartósítottól kifejezetten rosszul vagyok, a sóskát juttatja az eszembe (menzakaják kíméljenek), Buitonit viszont nálunk nem lehet kapni (vidéken), gondolom Budapesten nem gond a beszerzése, bár biztos drága. Ha jót akarsz magadnak, akkor nem kóstolod…