Nagybetűs Élet

Pesto genovese – a kedvenc olasz szószom

A pestoról már volt szó a blogban. Az egyik legfinomabb olasz tésztaszósz, amiből olyan sok rosszat lehet találni a piacon. Bár ha még nem kóstoltatok igazán jót, akkor nem is tudjátok, hogy az a sóskaízű valami, amit sok helyen üvegben árulnak, az nem az eredeti pesto. ... Tovább »

Töltsd fel a fűszerkészleted!

Sokszor beszéltem már arról, hogy milyen fontos a fűszerek használata a főzés során. Egyrészt jó hatással vannak az egészségünkre, másrészt pedig az ételeinket gazdagítja a csodálatos ízviláguk, ezáltal a bevitt tápanyag mennyisége is csökkenthető.... Tovább »

Paradicsom ültetés az erkélyen? Megőrültél?!

Az idei időjárás eddig eléggé kibabrált velünk, de most talán végre tartósan bejött a jóidő. Épp ezért én is ezerrel belevetettem magam a kertészkedésbe, magamhoz képest jócskán megkésve. Máskor április elején már kész dzsungel vett körül. Mivel nekem nincs olyan szépséges kertem, mint Eszternek, csak egy 4 négyzetméteres erkélyem, így itt élem ki a földtúrási… Tovább »

Mozzarellával és bazsalikommal töltött csirkemell ft. Mac’N’Cheese

töltött csirkemell Egy csirkéből hogyan készítsünk háromféle ételt egy 5 tagú családnak? A hús drága és egyre drágább lesz. Már nem tekinthetünk úgy rá, hogy veszünk 3 kiló karajt, megcsináljuk rántott húsnak és addig esszük, amíg moccanni sem tudunk, csak pihegünk az ebédlőasztalnál. De ha adva van egy húsimádó család, aki egy vegetáriánus fogásra csak meresztené a… Tovább »

Egy isteni rakottkrumpli

rakott krumpli A burgonya lesz a mai témánk, vagy a krumpli, tájnyelven: krumpedli, kolompér, kompér, kolompír, korompér, krompér, grulya, földialma, svábtök vagy pityóka, tudományos neve: Solanum tuberosum (forrás: Wikipédia). Most már ezt is tudjuk!     Nem véletlenül ezt választottam a mai bejegyzés témájának, ugyanis már annyit emlegettem a blogon a MI rakott krumplinkat, hogy mivel ma… Tovább »

Ezt ettük tegnap…avagy menütervezés után

fasírozott Mivel a hétvégén nem volt nálunk internet (köszi UPC), így a tegnap déli posztot csak most tudom közzétenni. Így készült el a szombati ebédünk, a menütervezés és bevásárlás 1. fázisa 😀 alapján, igazi “ne legyen nyűg a főzés” módjára.   …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu  ... Tovább »

Hogyan legyen otthon mindig friss bazsalikomod?

A bazsalikom termesztésének viszontagságairól szóló előző bejegyzésemben meséltem, hogy hogyan lett itthon nagy “bazsalikom ültetvényem”. Többször nekifutottam a magról való ültetésnek, nem mindig sikerrel, de idővel sikerült kitapasztalnom ennek az igen finom aromájú zöldfűszer otthoni termesztésének minden csínját-bínját. Ezt most megosztom Veletek.... Tovább »

Amikor veszélybe kerül az imádott zöldfűszer

bazsalikom rajongó hernyó Imádjuk a pesto-t. De nem mindegyiket, csakis kizárólag a frisset, azon belül is a Buitoni márkájút (olasz életem mementója). A tartósítottól kifejezetten rosszul vagyok, a sóskát juttatja az eszembe (menzakaják kíméljenek), Buitonit viszont nálunk nem lehet kapni (vidéken), gondolom Budapesten nem gond a beszerzése, bár biztos drága.   Ha jót akarsz magadnak, akkor nem kóstolod… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!