Nagybetűs Élet

A karácsonyi Jolly Joker: csirkemell alagút

Az egyik kedvenc ünnepi fogásunk, amit szinte csak karácsonykor készítek, nem is tudom miért, mert tényleg isteni és egyszerű előkészíteni. Idén is lesz és ahogyan említettem nem óhajtok a konyhában rostokolni december 24-én, így előre elkészítem ezt a fogást is. Mikor majd tálalom, olyan lesz, mintha frissen készült volna!... Tovább »

Ne legyél konyhaszolgálatos karácsonykor!

karácsonyi pulyka Az előző bejegyzésekben már alaposan körbejártuk a karácsony témakörét, most jöjjön az egyik legfárasztóbb tevékenység: az ünnepi menü megtervezése és a  főzés 24-én.   Biztos, hogy 24-én kell főzni? …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu  ... Tovább »

Bulikaja teszt – Halloween

Bár Halloweennak már vége, de mikor lenne jobb alkalom arra, hogy a tapasztalatainkat megosszuk e téren, mint most, mikor még friss az élmény? Ti készítettetek valamilyen rémisztő ételt Halloweenra? Ha igen, mit és hogy sikerült? Megosztjátok velünk itt kommentben?... Tovább »

Ezt ettük tegnap…avagy menütervezés után

fasírozott Mivel a hétvégén nem volt nálunk internet (köszi UPC), így a tegnap déli posztot csak most tudom közzétenni. Így készült el a szombati ebédünk, a menütervezés és bevásárlás 1. fázisa 😀 alapján, igazi “ne legyen nyűg a főzés” módjára.   …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu  ... Tovább »

Egyedényes minimálsajttorta

Gourmandok, fanyalgók, és társaik már most lapozzanak, el se olvassák ezt a bejegyzést! Tudom, hogy nem kéne ezt a süteményt sajttortának neveznem, mert messze van tőle, de akkor mi a szösz? Biztos meg fogom kapni, hogy ez így nem helyes, nem eredeti, mégismitgondoltam…de ez van, én már csak ilyen vagyok, mindig felrúgom a szabályokat! Általános… Tovább »

Heti akciós menütervezés

Akciós vásárlás Új hét kezdődik, legalábbis ami az akciókat illeti. Elég régóta nem dobnak be hozzánk reklámújságot, aminek a környezettudatos énem örül, ám a másik felem mégis sajnálja, mert a kávézási rituálém szerves része volt, hogy átnézem őket és bekarikázom, ami érdekes lehet. De így sem esem kétségbe, hiszen online már mindegyik üzletnek megtalálhatók az akciós ajánlatai…. Tovább »

Maradék felhasználása: Főtt rizs

arancini rizsgolyó A maradék rizzsel kapcsolatban két dolgot különböztethetünk meg. Az egyik, amikor elszámoljuk magunkat vagy valaki kevesebbet vesz belőle, mint vártuk (bár ez elkerülhető, ha mi tálaljuk az ételt, mint az étteremben:), a másik pedig amikor kifejezetten több rizst főzünk, mert a maradékból szeretnénk egy második ételt készíteni.... Tovább »

Fagyaszd le az élesztőt!

friss élesztő Lia tegnapi hamburgeres bejegyzése  kapcsán jutott az eszembe, hogy mit tegyünk, ha akciós a friss élesztő, de mégsincs rá szükségünk a napokban, sőt az is lehet, hogy úgy alakul, hogy jó ideig nem sütünk semmit, amihez kellene.... Tovább »

Házi hamburger: tudjuk még fokozni!

Legutóbb megígértem, hogy közkinccsé teszem a kedvenc buci receptemet és adok egy tippet a szószhoz is. Kipróbáltam már pár hamburgerzsömle receptet, de nekem a következő vált be a legeslegjobban:   2,5 dl tejet összekeverek 1 dl vízzel, beledarabolok 55 g vajat, majd mikróban jól megmelegítem. (kb. 60 fokos legyen, úgy tudod ellenőrizni, hogy még épp… Tovább »

Csontos csirkemell vagy filé? Melyik éri meg jobban?

csirkemell filé Mindig kérdés, hogy a csirkemell filé vagy a csontos olcsóbb-e vagy megéri-e a faros csirkecomb. Sokan a csirkemell filére esküsznek, volt aki megpróbálta kiszámolni, hogy grammra melyik éri meg jobban például, és legtöbbször arra az álláspontra jutnak, hogy hiába olcsóbb a csontos csirkemell, a kilónkénti ára feldolgozás után ugyanannyira jön ki, mint a csirkemell filének,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!