Nagybetűs Élet

Tejszínes-borsós rakott csirke

Ez az egyik legrégebbi receptem, persze a rakott krumplit leszámítva (amit szintén másként csinálok, mint a hagyományos verzió, kukkantsd meg azt a receptet is). Még nagyon-nagyon régen a Nők Lapjában találtam az eredetijére és persze a saját szájízünkre alakítottam.   Rendkívül egyszerű, amolyan dobálj bele mindent recept, így kezdők is bátran belevághatnak az elkészítésébe.... Tovább »

Így használd ki a hűvösebb napokat

Őszintén sajnálom azokat, akik ezen a hétvégén kezdték meg a nyaralásukat, hiszen most jó pár napig nyárhoz képest igazán hűvös idő lesz hazánkban.   Ám azért én személy szerint örülök, hogy az elmúlt időszak kánikulái után végre felfrissülhetünk egy kicsit, jól át lehet szellőztetni a lakást és végre megint be lehet kapcsolni a sütőt.... Tovább »

Olasz streetfood otthon: süss egy isteni focacciat

  Kéz és hajápolással egybekötve! Van, amikor nem pizzára vágyunk. Vagy nincs hozzá valamilyen hozzávalónk. Vagy egyszerűen szeretnénk valami isteni finomsággal megörvendeztetni a vendégeinket.   Ilyenkor tökéletes választás lehet az olasz lepénykenyér, a focaccia!   …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu... Tovább »

Pizza tészta – bolti élesztő nélkül

házi pizza Lehetséges úgy pizza tésztát készíteni, hogy boltban vásárolt élesztő nem kerül bele? Erről szól ez a bejegyzés, mely tulajdonképpen egy kísérletnek indult.     Jó néhány éve, mikor megkaptam a kenyérsütő gépemet – akkor még azt hittem, hogy az kell hozzá, hogy házi kenyerünk lehessen otthon – beleástam magam a régi korok kenyérsütési rejtelmeibe.... Tovább »

Sajtos tallér pogácsa

omlós tészta készítése Ez a meglepő nevű pogácsa a múlt héten került a repertoárunkba. Bizonyára olvastátok a “kétballábos” hetem elrontott sütés-főzéseit 😀   De van, amikor valami rosszból kisül valami jó is, igaz?   Pont így történt az elrontott sajtos tallér esetében is, hiszen egy nagyon-nagyon finom pogácsa recept lett belőle.... Tovább »

Strandkaja otthon: sajtos pizzakenyér

A vasárnapi bejegyzésben említettem, hogy az egyik kedvenc strandkajánk, amit a Balatonnál szoktunk enni régebben, az a sajtos pizzakenyér. Azért mondom, hogy régebben, mert amióta megkérdeztünk a receptjét, mi magunk is el tudjuk készíteni.   Így készül a sajtos pizzakenyér:  ... Tovább »

10 tipp a problémamentes palacsintasütéshez

Palacsinta sütés …mert mi van, ha nincs otthon (az albérletben vagy koleszban) szóda/ásványvíz? Vagy csak 1 tojás van? Vagy kevés a tej? Vagy nincs mérleged? Vagy nincs elég liszt, de van pluszban rétesliszt? És a bolt is zárva már? Meg egyáltalán nincs kedved boltba rohangálni? Esetleg gondok vannak a sütéskor?... Tovább »

Triplacsokis-diós muffin

Ez a muffin már nagyon-nagyon régóta  a családunk kedvence. Olyan régóta készítem, hogy már nem is emlékszem, hogy hol találtam a receptjére, amit aztán az évek során kissé átalakítottam.   Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!... Tovább »

Kétballábos – így ne süss lángost!

Mindig próbálunk ösztönözni benneteket Liával, hogy álljatok neki, próbáljátok meg, hiszen senki sem születik úgy, hogy Gordon Ramsay lenne, még maga az isteni Gordon sem! 😀 Bár ő ezt gyakran elfelejti 😀       Mindenki ront el ételt, olyan nincs, hogy mindig minden tökéletesen sikerül! Ha egyszer nem jött össze, akkor ne adjátok fel…. Tovább »

Hogyan ússzuk meg olcsón a kajálást nyaraláskor?

Már elég régóta a „fiókban” hevert ezt a bejegyzés, konkrétan tavaly nyáron kezdtem el írni, amikor a blog még el sem indult. 😀 A héten publikált spenótos-ricottás calzone kapcsán jutott eszembe megint ez a téma, így előhúztam, “leporoltam” és hozzáírtam az új tapasztalataimat. A sokat emlegetett kedvencem, „Mamami” fórumon merült fel a kérdést, hogy milyen… Tovább »

Ricottás-spenótos calzone – munkába vinni is tökéletes!

Ezt a receptet még azok is kedvelhetik, akik alapvetően nem szeretik menzás spenótfőzeléket. Igazán gazdag ízvilágú, friss és egészséges étel, ráadásul munkába vinni is tökéletes! Jól melegíthető, de hidegen is finom. Előre megsüthető, fagyasztható, egyszóval egy igazán univerzális fogás.   Mi az a calzone?   Tulajdonképpen egy zárt pizza 😀 De felfoghatjuk hústalan húsos táskának… Tovább »

A reggeleink megmentője: az isteni sült zabkása

Csak nem olyan régen találtam erre a szuper receptre, ami egy pillanat alatt megoldotta a reggelik kérdését nálunk. Olyan ételre volt szükség, ami előre elkészíthető, nem macerás, akár melegíthető, hosszú időre eltelít és ha lehet, legyen egészséges. Na meg édes, mert az olaszok édeset reggeliznek!... Tovább »

Mikor azt hiszed, minden oké…

Szép lehetsz, de okos nem. Vagy fordítva.   Ezt szoktuk mindig viccesen mondani itthon, mikor marhára felkészülünk valamire, azt hisszük, hogy minden frankón megy majd, aztán persze valami úgyis elromlik, dugába dől stb.   Hát persze, hogy ez most karácsonykor sem lehetett másképp 😀   24-re reggel, minden, de minden előkészítve, megtervezve várta, hogy gördülékenyen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!