Őszintén sajnálom azokat, akik ezen a hétvégén kezdték meg a nyaralásukat, hiszen most jó pár napig nyárhoz képest igazán hűvös idő lesz hazánkban. Ám azért én személy szerint örülök, hogy az elmúlt időszak kánikulái után végre felfrissülhetünk egy kicsit, jól át lehet szellőztetni a lakást és végre megint be lehet kapcsolni a sütőt.... Tovább »
Így használd ki a hűvösebb napokat
Őszintén sajnálom azokat, akik ezen a hétvégén kezdték meg a nyaralásukat, hiszen most jó pár napig nyárhoz képest igazán hűvös idő lesz hazánkban. Ám azért én személy szerint örülök, hogy az elmúlt időszak kánikulái után végre felfrissülhetünk egy kicsit, jól át lehet szellőztetni a lakást és végre megint be lehet kapcsolni a sütőt.... Tovább »

Első rész Ahogyan már a Kevesebb/Több című cikkben írtam, idén leginkább olyan trükkökre fogok koncentrálni, amivel időt spórolok – de persze ez nem jelenti azt, hogy az akciókat nem fogom kihasználni! Erről is szól ez a mai bejegyzés. Gyerekekkel időt spórolni a konyhában? Ez lehetetlenség. Velük mindenhez kétszer annyi idő kell. Mire elmagyarázom,…
Szemétből főzni? Nem, itt nem a csirke alól kivett tálcára gondolok vagy a szalámi műanyag csomagolására 😀 De így is rengeteg minden landol a kukában, amit viszont még fel lehetne használni, sőt! Az otthon főzött ételeink minőségét is jelentősen javíthatjuk, ha elkezdjük alkalmazni ezt az egyszerű trükköt....
Mi az a quesadilla? Tulajdonképpen egy mexikói „melegszendvics”, tortillalapból, amibe egy csomó finomságot teszünk – főként sajtot – és addig sütjük, amíg a tortilla ropogós nem lesz, a sajt meg szinte kibugyog belőle....
Egy tésztaétel, ami pillanatok alatt kész! Persze ehhez szükséges, hogy legyen otthon készen bolognai szószunk. Azaz olaszul ragù alla bolognese, ezért hívjuk mi itthon ragus-borsós tésztának ezt az ételt, amit még Olaszországban tanultam....
Mi az a dhal? Tulajdonképpen hüvelyesekből készülő főzelék, de ne gondoljatok a mi hagyományos menzás főzijeinkre, ebben aztán nem találtok rántást! Ez a lélekmelegítő recept nagyon jól esik egy hideg estén, de ahhoz is tökéletes, ha éppen kevés a köret a húsételünkhöz, mint ahogyan a múltkori csirkecombos receptben említettem. Akkor változott meg a…
Ez egy isteni francia recept, amit már jó pár éve a repertoárunkban van. Ha találok akciós marhalábszárat, akkor biztosan erre a fogásra esik a választásom. ...
Ebben a cikkben arról mesélek majd, hogy egy kis tervezéssel és előre dolgozással hogyan lehet leegyszerűsíteni a főzést a hét közben, hogyan lehet egy alapanyagból több ételt elkészíteni és húst „szaporítani”....
Avagy hogyan használjunk ki egy hűvös nyári napot, és spóroljunk energiát a sütővel....