Egy igazán egyszerű és gyors receptet osztok meg veletek, amit még pont el tudtok készíteni akár hazai zöldségekből.... Tovább »
Cukkinis ragu – nem csak köretként finom!
Egy igazán egyszerű és gyors receptet osztok meg veletek, amit még pont el tudtok készíteni akár hazai zöldségekből.... Tovább »

Ebben a cikkben arról mesélek majd, hogy egy kis tervezéssel és előre dolgozással hogyan lehet leegyszerűsíteni a főzést a hét közben, hogyan lehet egy alapanyagból több ételt elkészíteni és húst „szaporítani”....
Mit tegyél, ha úgy érzed, hogy végérvényesen elrontottál egy ételt? Meg lehet még menteni? Igen, ha használod a kreativitásodat!...
Hogyan legyen egy ételből több, ha szorít a nadrágszíj… Szembejött velem minap egy szép darab sertés lapocka, sárga címkésen. Tudtam, hogy nem hagyhatom ott, bár aznap már nem terveztem főzni, ám olyan áron kellette magát, hogy el kellett hoznom....
Mint arra a “7 dolog amiért a múltbéli énem büntit érdemelne” bejegyzésben utaltam, számomra hamar kiderült, hogy nincs értelme szakácskönyveket felhalmozni otthon. Neten sok-sok gyűjtemény elérhető, bármi eszement ötlet jut eszedbe, ahhoz tutira fogsz receptet találni, sőt több helyen tudsz saját virtuális gyűjteményt létrehozni. Nekem is van, benne 1689 elem (nem költői túlzás, most néztem…
Igen, annyi. Nem egy jól hangzó cím, vagy azok a Jamie Oliver-féle 15 perces kaják, amikhez fél óráig kell előkészíteni a hozzávalókat, aztán ha minden megpucolva, szeletelve ott áll a pulton, akkor indítható a stopper. Persze ehhez a recepthez is szükséges némi előkészület korábban. De mire a főzéshez jutunk, már el is felejtettük a korábban…
Már elég régóta a „fiókban” hevert ezt a bejegyzés, konkrétan tavaly nyáron kezdtem el írni, amikor a blog még el sem indult. 😀 A héten publikált spenótos-ricottás calzone kapcsán jutott eszembe megint ez a téma, így előhúztam, “leporoltam” és hozzáírtam az új tapasztalataimat. A sokat emlegetett kedvencem, „Mamami” fórumon merült fel a kérdést, hogy milyen…
A tegnapi cikkben megmutattam, hogy hogyan tudod a boltban vásárolt szárzeller tövét kihajtatni, és hogyan tehetsz így szert egy ingyen zöldségre. A mai bejegyzésben pedig megmutatom, hogy mi mindenre használhatod ezt a hazánkban még nem túl elterjedt növényt....
Egy vendégposzt következik! Egy kedves barátnőm mutatja be képről képre, hogy hogyan készíts isteni háziszörpöt Te is otthon. Ezt olvasva még én is neki merek vágni az ismeretlennek 😀 Szörpöt már készítettem, málnát, meggyet, de a bodzánál már ott megakadtam, hogy akkor hogyan is mossam meg? Ez is kiderül az alábbi cikkből. De előbb…
Kijelenthetjük, hogy a magyar tésztafőző szokások nem teljesen egyeznek meg az olaszokéval. De nem csak mi főzzük másképp a tésztát, más nemzet tagjai is csinálnak érdekes dolgokat vele, mondjuk a németek vagy a dánok, ott láttam először, hogy a tésztát hideg vízben teszik fel főzni. A prímet mégis az egyik angol család viszi, akik a…
Tojásfőzés – nincs ebben semmi ördöngösség, azt mindenki tud. Vízbe tesszük a tojást, alágyújtunk, forraljuk és kész is. Ám néhány egyszerű praktikával, sokkal gazdaságosabban is tehetjük mindezt. Én annak idején úgy tanultam, hogy 15, sőt 20 percig forraljam a tojásokat, hogy biztosan jó kemények legyenek. Jut eszembe egy kétballábos sztori, valaki azt mondta:…
Nekünk már csak szaftos malac marad, Liáék tépett disznónak hívják, de mindegy, hogy hogyan nevezzük, a lényeg, hogy egy étel, ami rabul ejt és nem ereszt. Már írtam róla korábban, az Óév egyik utolsó posztjaként is, hogy ha már csak egy kaját próbálnátok ki a 2016-os évben, akkor az a Pulled pork legyen! …
Szép lehetsz, de okos nem. Vagy fordítva. Ezt szoktuk mindig viccesen mondani itthon, mikor marhára felkészülünk valamire, azt hisszük, hogy minden frankón megy majd, aztán persze valami úgyis elromlik, dugába dől stb. Hát persze, hogy ez most karácsonykor sem lehetett másképp 😀 24-re reggel, minden, de minden előkészítve, megtervezve várta, hogy gördülékenyen…
Már csak alig pár nap maradt karácsonyig, úgyhogy kijelenthetjük, hogy elkezdődött a végső visszaszámlálás, így lássunk néhány utolsó praktikus tippet a hétre. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hová tesszük a sok ételt karácsonykor? …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu ...
Ma csak egy rövid bejegyzés következik arról, hogy hogyan lehet rugalmasan alakítani a menüt. …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu...
Az előző bejegyzésekben már alaposan körbejártuk a karácsony témakörét, most jöjjön az egyik legfárasztóbb tevékenység: az ünnepi menü megtervezése és a főzés 24-én. Biztos, hogy 24-én kell főzni? …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu ...
Legutóbb ígértem képeket a már megvalósított gasztroajándékaimról. Nézzétek el nekem, hogy a fotók nem túl profik, még 1 éve sem gondoltam volna, hogy ezeket valaha a nagyközönség elé tárom. Csakis magamnak fotóztam, és még így is örülök, hogy ennyi mindenről találtam képet. 🙂 Gasztroajándék tippek: Lekvár – Ki mondta, hogy csak a nagymamák…
Ha ezt megkóstolod, lehet, hogy többet nem is eszel hamburgert! Nekünk is az egyik kedvencünk az amerikai konyha eme klasszikusa. Mikor valakinek arról beszélek, hogy amerikai konyha, akkor egyből látom a tekintetén, hogy tudja-e, miről beszélek. Ha igen, akkor felcsillan a szeme, és máris órákig tudnánk dumálni róla, de legtöbben ilyenkor csak kétkedően néznek, hogy…
Ennek a két extrán finom, amerikai szuper street foodnak a receptjét terveztem megosztani Veletek a következő napokban. Mindkettő korábban készült és még fotózni sem felejtettem el 😀 Fél adagot aztán mindegyikből be is suvasztottam kapásból a mélyhűtőbe, ínségesebb napokra, mint például most is, mikor másnál hó vége felé van, nekünk pedig kőleveses két hetünk, és…
Biztos veletek is megtörtént már: nagy lendülettel nekiláttál a sütésnek-főzésnek, már kimértél pár hozzávalót (netán össze is dolgoztál néhányat, hogy még csak véletlenül se lehessen veszteség nélkül átváltani egy B-tervre), mikor rájössz, hiányzik valami a legfontosabbak közül. ...