Nagybetűs Élet

Készíts saját receptkönyvet!

receptkönyv Mint arra a “7 dolog amiért a múltbéli énem büntit érdemelne” bejegyzésben utaltam, számomra hamar kiderült, hogy nincs értelme szakácskönyveket felhalmozni otthon. Neten sok-sok gyűjtemény elérhető, bármi eszement ötlet jut eszedbe, ahhoz tutira fogsz receptet találni, sőt több helyen tudsz saját virtuális gyűjteményt létrehozni. Nekem is van, benne 1689 elem (nem költői túlzás, most néztem… Tovább »

Thai-indiai fúziós rakott cukkini, 5 perces előkészülettel

Igen, annyi. Nem egy jól hangzó cím, vagy azok a Jamie Oliver-féle 15 perces kaják, amikhez fél óráig kell előkészíteni a hozzávalókat, aztán ha minden megpucolva, szeletelve ott áll a pulton, akkor indítható a stopper. Persze ehhez a recepthez is szükséges némi előkészület korábban. De mire a főzéshez jutunk, már el is felejtettük a korábban… Tovább »

Hogyan ússzuk meg olcsón a kajálást nyaraláskor?

Már elég régóta a „fiókban” hevert ezt a bejegyzés, konkrétan tavaly nyáron kezdtem el írni, amikor a blog még el sem indult. 😀 A héten publikált spenótos-ricottás calzone kapcsán jutott eszembe megint ez a téma, így előhúztam, “leporoltam” és hozzáírtam az új tapasztalataimat. A sokat emlegetett kedvencem, „Mamami” fórumon merült fel a kérdést, hogy milyen… Tovább »

Erre használd a szárzellert

A tegnapi cikkben megmutattam, hogy hogyan tudod a boltban vásárolt szárzeller tövét kihajtatni, és hogyan tehetsz így szert egy ingyen zöldségre. A mai bejegyzésben pedig megmutatom, hogy mi mindenre használhatod ezt a hazánkban még nem túl elterjedt növényt.... Tovább »

Az erdők ajándéka, a bodzaszörp. Így készítsd otthon!

Egy vendégposzt következik! Egy kedves barátnőm mutatja be képről képre, hogy hogyan készíts isteni háziszörpöt Te is otthon. Ezt olvasva még én is neki merek vágni az ismeretlennek 😀 Szörpöt már készítettem, málnát, meggyet, de a bodzánál már ott megakadtam, hogy akkor hogyan is mossam meg? Ez is kiderül az alábbi cikkből.   De előbb… Tovább »

Az olasz tésztafőzés 10+1 aranyszabálya

Kijelenthetjük, hogy a magyar tésztafőző szokások nem teljesen egyeznek meg az olaszokéval. De nem csak mi főzzük másképp a tésztát, más nemzet tagjai is csinálnak érdekes dolgokat vele, mondjuk a németek vagy a dánok, ott láttam először, hogy a tésztát hideg vízben teszik fel főzni. A prímet mégis az egyik angol család viszi, akik a… Tovább »

Így főzz tojást a lehető legtakarékosabban

Tojásfőzés – nincs ebben semmi ördöngösség, azt mindenki tud. Vízbe tesszük a tojást, alágyújtunk, forraljuk és kész is. Ám néhány egyszerű praktikával, sokkal gazdaságosabban is tehetjük mindezt.   Én annak idején úgy tanultam, hogy 15, sőt 20 percig forraljam a tojásokat, hogy biztosan jó kemények legyenek.   Jut eszembe egy kétballábos sztori, valaki azt mondta:… Tovább »

Pulled pork – egy étel, amiért érdemes élni

pulled pork Nekünk már csak szaftos malac marad, Liáék tépett disznónak hívják, de mindegy, hogy hogyan nevezzük, a lényeg, hogy egy étel, ami rabul ejt és nem ereszt. Már írtam róla korábban, az Óév egyik utolsó posztjaként is, hogy ha már csak egy kaját próbálnátok ki a 2016-os évben, akkor az a Pulled pork legyen!    … Tovább »

Mikor azt hiszed, minden oké…

Szép lehetsz, de okos nem. Vagy fordítva.   Ezt szoktuk mindig viccesen mondani itthon, mikor marhára felkészülünk valamire, azt hisszük, hogy minden frankón megy majd, aztán persze valami úgyis elromlik, dugába dől stb.   Hát persze, hogy ez most karácsonykor sem lehetett másképp 😀   24-re reggel, minden, de minden előkészítve, megtervezve várta, hogy gördülékenyen… Tovább »

Be fog férni a sok kaja a hűtőbe karácsonykor?

karácsonyi vacsora Már csak alig pár nap maradt karácsonyig, úgyhogy kijelenthetjük, hogy elkezdődött a végső visszaszámlálás, így lássunk néhány utolsó praktikus tippet a hétre.     Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hová tesszük a sok ételt karácsonykor?   …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu  ... Tovább »

Ne legyél konyhaszolgálatos karácsonykor!

karácsonyi pulyka Az előző bejegyzésekben már alaposan körbejártuk a karácsony témakörét, most jöjjön az egyik legfárasztóbb tevékenység: az ünnepi menü megtervezése és a  főzés 24-én.   Biztos, hogy 24-én kell főzni? …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu  ... Tovább »

Ajándékpara orvosolva!

Legutóbb ígértem képeket a már megvalósított gasztroajándékaimról. Nézzétek el nekem, hogy a fotók nem túl profik, még 1 éve sem gondoltam volna, hogy ezeket valaha a nagyközönség elé tárom. Csakis magamnak fotóztam, és még így is örülök, hogy ennyi mindenről találtam képet. 🙂   Gasztroajándék tippek:   Lekvár – Ki mondta, hogy csak a nagymamák… Tovább »

Pulled Pork – de mi már csak szaftos malacnak hívjuk

szaftos malac Ha ezt megkóstolod, lehet, hogy többet nem is eszel hamburgert! Nekünk is az egyik kedvencünk az amerikai konyha eme klasszikusa. Mikor valakinek arról beszélek, hogy amerikai konyha, akkor egyből látom a tekintetén, hogy tudja-e, miről beszélek. Ha igen, akkor felcsillan a szeme, és máris órákig tudnánk dumálni róla, de legtöbben ilyenkor csak kétkedően néznek, hogy… Tovább »

Ha a BBQ marhasült helyett a szaftos malacot vettem ki a mélyhűtőből

pulled pork Ennek a két extrán finom, amerikai szuper street foodnak a receptjét terveztem megosztani Veletek a következő napokban. Mindkettő korábban készült és még fotózni sem felejtettem el 😀  Fél adagot aztán mindegyikből  be is suvasztottam kapásból a mélyhűtőbe, ínségesebb napokra, mint például most is, mikor másnál hó vége felé van, nekünk pedig kőleveses két hetünk, és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!