A múltkori cikkben megemlítettem, hogy megosztok veletek pár tippet, hogy hogyan lehet a viszonylag hirtelen bejelentkező vendégeket egyszerűen vendégül látni, anélkül, hogy aznapra beszorulnátok a konyhába. A vendégségben az a nyűg, hogy túl sok vele a teendő. Vagy nem?... Tovább »
10 tipp, hogy hogyan legyen egyszerűbb és olcsóbb egy vendéglátás otthon
A múltkori cikkben megemlítettem, hogy megosztok veletek pár tippet, hogy hogyan lehet a viszonylag hirtelen bejelentkező vendégeket egyszerűen vendégül látni, anélkül, hogy aznapra beszorulnátok a konyhába. A vendégségben az a nyűg, hogy túl sok vele a teendő. Vagy nem?... Tovább »

Persze nem mindegy, hogy hogyan 😀 …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu...
Már elég régóta a „fiókban” hevert ezt a bejegyzés, konkrétan tavaly nyáron kezdtem el írni, amikor a blog még el sem indult. 😀 A héten publikált spenótos-ricottás calzone kapcsán jutott eszembe megint ez a téma, így előhúztam, “leporoltam” és hozzáírtam az új tapasztalataimat. A sokat emlegetett kedvencem, „Mamami” fórumon merült fel a kérdést, hogy milyen…
Már csak alig pár nap maradt karácsonyig, úgyhogy kijelenthetjük, hogy elkezdődött a végső visszaszámlálás, így lássunk néhány utolsó praktikus tippet a hétre. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hová tesszük a sok ételt karácsonykor? …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu ...
Az előző bejegyzésekben már alaposan körbejártuk a karácsony témakörét, most jöjjön az egyik legfárasztóbb tevékenység: az ünnepi menü megtervezése és a főzés 24-én. Biztos, hogy 24-én kell főzni? …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu ...
Tegnap megosztottam veletek egy finom, de spórolós, ám mégis majdnem eredeti chili con carne receptet, ma pedig nézzük meg, hogy mivel, hogyan érdemes enni, hogy jusson is és maradjon is....
Azaz a „ragù alla bolognese”, amiben darált marha és sertéshús van, zöldségekkel és paradicsommal, aminek semmi köze a magyar menzán található „bolognai” spagettihez, sem a különféle márkák alapporaihoz, még akkor sem, ha olasz séf ajánlgatja nekünk. …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu ...
A világon mindent le lehet fagyasztani! …a kérdés csak az, hogy milyen lesz mikor kiolvad! 😉 Sok cikkünkben írjuk Eszterrel, hogy “csak bedobod a fagyasztóba”. A legtöbb ételnél ez működik, de van pár kivétel: Főtt tojás – gumírozott állaga lesz, undi, inkább ne próbáld ki Héjas tojás – hacsak nem akarsz mélyhűtőt takarítani, ne tedd!…