Nagybetűs Élet

Hogyan ússzuk meg olcsón a kajálást nyaraláskor?

Már elég régóta a „fiókban” hevert ezt a bejegyzés, konkrétan tavaly nyáron kezdtem el írni, amikor a blog még el sem indult. 😀 A héten publikált spenótos-ricottás calzone kapcsán jutott eszembe megint ez a téma, így előhúztam, “leporoltam” és hozzáírtam az új tapasztalataimat. A sokat emlegetett kedvencem, „Mamami” fórumon merült fel a kérdést, hogy milyen… Tovább »

Be fog férni a sok kaja a hűtőbe karácsonykor?

karácsonyi vacsora Már csak alig pár nap maradt karácsonyig, úgyhogy kijelenthetjük, hogy elkezdődött a végső visszaszámlálás, így lássunk néhány utolsó praktikus tippet a hétre.     Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hová tesszük a sok ételt karácsonykor?   …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu  ... Tovább »

Ne legyél konyhaszolgálatos karácsonykor!

karácsonyi pulyka Az előző bejegyzésekben már alaposan körbejártuk a karácsony témakörét, most jöjjön az egyik legfárasztóbb tevékenység: az ünnepi menü megtervezése és a  főzés 24-én.   Biztos, hogy 24-én kell főzni? …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu  ... Tovább »

Az eredeti bolognai szósz receptje és tartósítása

bolognai szósz Azaz a „ragù alla bolognese”, amiben darált marha és sertéshús van, zöldségekkel és paradicsommal, aminek semmi köze a magyar menzán található „bolognai” spagettihez, sem a különféle márkák alapporaihoz, még akkor sem, ha olasz séf ajánlgatja nekünk. …a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu  ... Tovább »

10 dolog, amit ne fagyassz le

mit ne fagyassz le A világon mindent le lehet fagyasztani! …a kérdés csak az, hogy milyen lesz mikor kiolvad! 😉 Sok cikkünkben írjuk Eszterrel, hogy “csak bedobod a fagyasztóba”.  A legtöbb ételnél ez működik, de van pár kivétel: Főtt tojás – gumírozott állaga lesz, undi, inkább ne próbáld ki Héjas tojás – hacsak nem akarsz mélyhűtőt takarítani, ne tedd!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!