Első rész
Ahogyan már a Kevesebb/Több című cikkben írtam, idén leginkább olyan trükkökre fogok koncentrálni, amivel időt spórolok – de persze ez nem jelenti azt, hogy az akciókat nem fogom kihasználni! Erről is szól ez a mai bejegyzés.
Gyerekekkel időt spórolni a konyhában?
Ez lehetetlenség. Velük mindenhez kétszer annyi idő kell. Mire elmagyarázom, addigra már háromszor megcsináltam volna. Kiborítanak mindent, aztán takaríthatok utánuk.
Ismerős, ugye?
…a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu
Köszönjük! Pont ma gyártok én is nokedlit, de nem fogom elmosogatni utána 😀 Ugyanis ha másnapig úgy hagyom, akkor megszárad és le lehet tálról és a szaggatóról könnyen szedni a tésztát, így nem kell ezer liter vízzel suvickolni 😀
És igen, nudli, gnocchi és ilyen-olyan gombóc nagyüzemi gyártása is elő szokott fordulni, természetesen a gyerekekkel együtt készítve, aztán irány a mélyhűtő!
Üdv: Stee
Szia! Vicces, hogy a ti módszereteket én évek óta “tandemfőzés”-nek hívom, és használom… Én a nokedliszaggatás utáni mosogatás útálata miatt kikísérleteztem a fagyasztását(a titok a kiolvasztás helyett forróvizes fürdő), valamint a burgonyás alaptészta “nagyüzemi” gyártását, fagyasztását, nudli-krumplispogi-gombóc imádat, és szintén a krumplinyomó mosogatása miatt… Persze a bolognai is kilós mennyiségben készül. Azonban az akcióvadászat, szervezés, menütervezés terén sokat tanulok tőletek! Köszi! 🙂