Nagybetűs Élet

Így készíts spaghetti alla marinara-t egyszerűen

A nevével (marinara=eredetileg egy bő, csuklyás matrózkabát) ellentétben ez az étel nem tartalmaz halat, hanem az egyik legegyszerűbb olasz tésztafogás. Bármikor 20 perc alatt elkészíthető (kell idő a víznek, hogy felforrjon és a tésztának, hogy megfőjön), amilyen könnyű elkészíteni, annyira finom is.

 

Marinara szósz – a kép forrása: https://getinspiredeveryday.com

 

…a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bálint Ureczky says:

    egy kis kiegészítés a sós víz fizikájához, mindegy mikor megy bele a só. a forrás csak a buborékolás elnevezése, nem pedig az ideális állapot főzésre. pl. alacsonyabb légnyomáson (hegyekben) pl már 90 fokon is forrhat a víz, vagy teljes vákumban már szobahőmérsékleten is, de ez csak azt jelenti hogy buborékol, ebben nem fog megfőni semmi. Ellenben nagy nyomáson (pl kuktában) magasabb a víz forráspontja, ahogyan a sós vízben is. ez nem egy felesleges energiapazarlás, hanem ezzel engedjük hogy 100 fok fölé is hevüljön a víz, így jobban átfőnek a dolgok és hamarabb elkészülnek. kérdéses lehetne, hogy a tésztának kell-e/jó-e a 100 fok feletti hő, de mivel azt akarjuk hogy sós vizet szívjon magába ezért csak a főzés előtti sózás jön szóba, akkor pedig pont ugyanannyi energiát használunk el, ha a forralás elején vagy ha a forráskor dobjuk bele a sót, utóbbi esetben pl abbamarad a forrás és újra várhatjuk amire felforr (a sós víz 100 fok feletti forráspontjának hőmérsékletére), bár ez lehet olyan kis időtartam hogy észre se vesszük.

  2. Szívesen, remélem ízleni fog! Nagyon sok múlik a paradicsom(szósz) minőségén (a boltin), mert ha savas, akkor bizony egy kis cukorral kell ellensúlyozni azt.

    Ha van lehetőséged, kérj meg valakit, hogy hozzon neked Olaszországból passata di pomodoro-t, nem mellesleg jóval olcsóbb, mint itthon 🙂 (ha ott is a pennyben vagy a lidl-ben veszi – ugyanannak a terméknek más a minősége)

  3. Rita Harnócz says: (előzmény @Stee)

    Köszönöm, ki fogom próbálni 🙂

  4. a paradicsomszósz az egyszerűen egy boltban kapható fél literes paradicsomszósz, a sűrűbb fajta, mondjuk a sparban az s-budget vagy a pennyben, de a lidlben kapható is jó, de a Happy Frucht márkájú például már túl híg. Ha azt a finom olasz marinara szószt szeretnéd elkészíteni, amit kint is ettél, akkor viszont a haladóknak recept kell, a bejegyzés végén, darabolt paradicsom konzerves (ez is kapható ezekben az üzletekben) + hagyma, fehérbor stb.

  5. Rita Harnócz says:

    Olaszországban kóstoltam a paradicsomos tésztát, azóta is keresem a tökéletes receptet hozzá.
    Reméltem, hogy most megtaláltam, de valahogy a hozzávalók felsorolása nélkül elcsúszott a recept. “Készítsd oda a tűzhely mellé a kibontott paradicsomszószt.” Eddig szó sem volt semmilyen paradicsomszószról, csak a házi konzervekről, ahol viszont nem találtam ennek a receptjét, bár csak átfutottam az oldalt.
    Ha valóban kezdőknek készült a leírás, ezt sem ártana tisztázni.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!