Indiai, csípős-fűszeres sárgaborsó dhal

Mi az a dhal? Tulajdonképpen hüvelyesekből készülő főzelék, de ne gondoljatok a mi hagyományos menzás főzijeinkre, ebben aztán nem találtok rántást! Ez a lélekmelegítő recept nagyon jól esik egy hideg estén,  de ahhoz is tökéletes, ha éppen kevés a köret a húsételünkhöz, mint ahogyan  a múltkori csirkecombos receptben említettem.

Nem, ez nem kutyakaja, hanem egy igazán finom, indiai sárgaborsó “főzelék”, sok-sok fűszerrel

Akkor változott meg a hüvelyesekhez fűződő konyhai kapcsolatom, amikor rátaláltam Főzelékes Feri blogjára évekkel ezelőtt, azon belül is a currys-sárgarépás „lencsefőzelék” receptjére, és egy új világ nyílt ki a számomra.

Rájöttem, hogy egy főzeléknek nem feltétlenül kell olyannak lennie, ahogyan mi azt a menzán ettük vagy eszik manapság is a gyerekek.

…a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu

Címkék: , ,
Tovább a blogra »