Nagybetűs Élet

Indiai, csípős-fűszeres sárgaborsó dhal

Mi az a dhal? Tulajdonképpen hüvelyesekből készülő főzelék, de ne gondoljatok a mi hagyományos menzás főzijeinkre, ebben aztán nem találtok rántást! Ez a lélekmelegítő recept nagyon jól esik egy hideg estén,  de ahhoz is tökéletes, ha éppen kevés a köret a húsételünkhöz, mint ahogyan  a múltkori csirkecombos receptben említettem.

 

Nem, ez nem kutyakaja, hanem egy igazán finom, indiai sárgaborsó “főzelék”, sok-sok fűszerrel

 

Akkor változott meg a hüvelyesekhez fűződő konyhai kapcsolatom, amikor rátaláltam Főzelékes Feri blogjára évekkel ezelőtt, azon belül is a currys-sárgarépás „lencsefőzelék” receptjére, és egy új világ nyílt ki a számomra.

 

Rájöttem, hogy egy főzeléknek nem feltétlenül kell olyannak lennie, ahogyan mi azt a menzán ettük vagy eszik manapság is a gyerekek.

 

…a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!