Mi az a dhal? Tulajdonképpen hüvelyesekből készülő főzelék, de ne gondoljatok a mi hagyományos menzás főzijeinkre, ebben aztán nem találtok rántást! Ez a lélekmelegítő recept nagyon jól esik egy hideg estén, de ahhoz is tökéletes, ha éppen kevés a köret a húsételünkhöz, mint ahogyan a múltkori csirkecombos receptben említettem.

Nem, ez nem kutyakaja, hanem egy igazán finom, indiai sárgaborsó “főzelék”, sok-sok fűszerrel
Akkor változott meg a hüvelyesekhez fűződő konyhai kapcsolatom, amikor rátaláltam Főzelékes Feri blogjára évekkel ezelőtt, azon belül is a currys-sárgarépás „lencsefőzelék” receptjére, és egy új világ nyílt ki a számomra.
Rájöttem, hogy egy főzeléknek nem feltétlenül kell olyannak lennie, ahogyan mi azt a menzán ettük vagy eszik manapság is a gyerekek.
…a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: