Mindig mondom, hogy rossz helyre születtem, mert én semmi szépet és élvezeteset nem találok a télben. Nem bírom a hideget, nem tetszik, hogy kopaszak a fák, és nagyon nehezen viselem, hogy minimális a boltokban a választék zöldségből-gyümölcsből, és ami van, az is méregdrága (meg nem is nagyon ízletes).
Ilyenkor a tél legvégén már annyira unom a narancs-banán-alma kombót, hogy ha látok valami más gyümölcsöt megfizethető áron, akkor annak nem bírok ellenállni.
Így történt, hogy lecsaptam 2 kosár kivire, 225 Forintos kilós áron, ami aztán “csak úgy” megenni soknak bizonyult, és sokáig várta jobb sorsát a gyümölcskosárban.
Kivis banánturmix: 2 személyre 3 nagyon érett banánt turmixoltam össze 3 kivivel, tejjel és egy pici barnacukorral. A tejet mindenki úgy adagolja amilyen sűrűre szeretné az italt. Inkább kevesebbel kezdjetek, mert hígítani még lehet a végén is.
Kivifagyi: Na jó, nem IGAZI fagyi, de azért nagyon finom. Annyi az egész, hogy 5-6 megpucolt kivit cukorral lepürésítek (itt is a botmixer vagy az aprító lehet a segítségünkre), aztán kis dobozkában irány a fagyasztó. Ha igazi fagyit, vagy sorbetet akarnék, akkor félóránként át kéne keverni, összetörni a már fagyott részeket, blablabla. Nekem ez most jó volt így, egy éjszaka alatt sem fagyott annyira tömbbé, viszonylag könnyen lehetett kapirgálni belőle kanállal.
Nekem sem jutott eddig még eszembe. Aztán kedvenc lekvárosom webáruházában megláttam, és megkívántam. Csakhogy az üvegenkénti 1000 Forintos ár nem volt ínyemre, így megfőztem itthon.
Semmi fakszni, dzsemfix-szel készítettem, a zacskón lévő utasítás szerint. Egy üveggel már felbontottam, és natúr joghurthoz keverve el is pusztítottam. 😀 Kicsit folyósabb lett mint más lekvárjaim, valószínűleg a kiviben lévő enzim miatt.
Emiatt van az is, hogy kimarja a nyelved ez a két gyümölcs, ha frissen eszed!
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.