Tojásfőzés – nincs ebben semmi ördöngösség, azt mindenki tud. Vízbe tesszük a tojást, alágyújtunk, forraljuk és kész is. Ám néhány egyszerű praktikával, sokkal gazdaságosabban is tehetjük mindezt.
Én annak idején úgy tanultam, hogy 15, sőt 20 percig forraljam a tojásokat, hogy biztosan jó kemények legyenek.
Jut eszembe egy kétballábos sztori, valaki azt mondta:
„nekem még a tojásfőzés sem megy, 1 órán keresztül főztem, de még mindig kemény volt a tojások héja”
…a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu
Nekem van egy “tojás-kiszúró-szerkezetem”, amivel ici-pici lyukakat szúrunk a tojáshéjba, így nem fog főzés közben megrepedni. Jó pár évvel ezelőtt vettem “Vasedény” boltban, nagyon hasznos! Sajnos itthon már nem találom, de Ausztriában,Németországban kapható még, a képet róla elküldöm privát üzenetben, mert ide nem tudtam feltenni!