Ha ezt megkóstolod, lehet, hogy többet nem is eszel hamburgert!
Nekünk is az egyik kedvencünk az amerikai konyha eme klasszikusa. Mikor valakinek arról beszélek, hogy amerikai konyha, akkor egyből látom a tekintetén, hogy tudja-e, miről beszélek. Ha igen, akkor felcsillan a szeme, és máris órákig tudnánk dumálni róla, de legtöbben ilyenkor csak kétkedően néznek, hogy „amerikai konyha? Van olyan? Hamburger és kfc csirke? Gyorséttermi kaja? Vagy a nappalival egybenyitott konyhára gondolnak.
…a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu
Többször is nagy sikerrel elkészítettem a receptetek száraz pácos verzióját egy apró csavarral. Mivel szeretem a slow cook irányzatot, így kipróbáltam, vajon milyen lesz a pulled pork, ha marha lassan “sütöm”.
Zseniális lett, csak ajánlani tudom, próbáljátok ki, érdemes. Az egyetlen különbség a fent írtakhoz képest, hogy a sütőt 85-90 Celsius fok közé állítva 9-11 órán keresztül párolom a húst. Az időtartam alvás függvényében változik, mert mindig éjszakára rakom be.
Annyi kérdésem lenne, hogy mivel 2.5-3Kg-os darabokat szoktam egyszerre megcsinálni, hogy lehessen belőle fagyasztani is, nincs megfelelő eszközöm a második, kérges verzióra. Esetleg fáklyával meg lehet valahogy csinálni a kérget ilyen nagy darab hús esetén, hogy élvezhető legyen a minősége?
Előre is köszi a választ!