Hamarosan itt a Karácsony! Én már teljesen lázban égek! Nem, nem ajándéklázban mint mondjuk még 10 éve, hogy hűűű mit kapok és jajjj mit adok. Ezt a dolgot elengedtem, és azóta sokkal szebb és meghittebb mind az Advent, mind a Karácsony. Mivel nálunk a családban nincsen kicsi gyerek, ezért nem bonyolódunk nagy és drága ajándékok váltásába. Annak egy idő után úgyis mindig az a vége, hogy egymást akarjuk túllicitálni évről évre. Persze valami kis jelképes ajándékkal mindenkinek készülünk, de
Sokszor a saját rokonaink kívánságát is nehéz kitalálni, ha nem töltünk együtt túl sok időt, akkor nem is sejtjük mire vágynak. Felesleges pénzkidobásnak tartom ha olyanra költünk, amit a másik aztán csak kerülget az otthonában, vagy besuvasztja a szekrénybe. A továbbajándékozást megbocsájtom, sőt én is alkalmazom, mert végül lehet hogy olyanhoz kerül, aki hasznát veszi, örül neki. Ám ha nem olyan jó a memóriátok mint nekem, akkor írjátok fel valahova, hogy kitől kaptátok, mert hozzám már jutott vissza ajándék, ami tőlem indult. Azóta is ezen röhögök magamban mikor eszembe jut 😀
Legfőképpen én is az Eszter-féle elvet követem, miszerint egész évben gyűjtöm az ajándékokat és az ötleteket. Annyira begörcsölök attól, amikor kötelezően ajándékozni kell, mert MOST van szülinap, névnap, Karácsony, stb. Sokkal jobban szeretem az év közben felbukkanó “erről te jutottál eszembe”-ajándékokat. Adni is és kapni is. Ami olyan, azt persze el lehet tenni az ünnepekig, de őszintén szólva sokkal nagyobb meglepi csak úgy egy átlagos napon kapni valamit, amit egyszer egy elejtett fél mondatban kiböktél, mikor nem is sejtetted, hogy figyeltek rád.
Kitérek végre arra, amiért elkezdtem ezt a bejegyzést írni. Pár éve arra jutottam, hogy
Enni szinte mindenki szeret, én pedig imádok a konyhában tevékenykedni. Az ilyen ajándékok tárháza ráadásul szinte kimeríthetetlen. Lehet édes, sós, egyszerű, vagy nagyon különleges, olcsó, drága, stb…
Hogy miket készítettem eddig? Rengeteg féle lekvárt (ezt úgyis főznék magunknak is, ami ajándékba megy az csinibb címkét és plusz dekort kap) , levendulás porcukrot, házitésztát, ízesített pálinkát, sajtgolyót olajban, fűszerolajat, bonbont, sütipecséttel díszített kekszet, savanyúságot…
Holnap jövök fotókkal, és adok némi támpontot az elkészítéshez is!