Nagybetűs Élet

Készétel konzervek gyártása otthon? Lehetséges!

Hogyan legyen mindig otthon vagy a koleszban/albérletben egészséges házi koszt, ami nem tartalmaz semmiféle tartósítószert és pikk-pakk az asztalra tehető egy sietős napon is? Ha megtanuljátok a házi konzervgyártást, soha többé nem kell ráfanyalodnotok a kínai levesekre vagy a gyorséttermekre akkor sem, ha nem tudtok vagy nincs idő főzni!

…a blog elköltözött, kattints ide: www.nagybetuselet.hu

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. András Szeőke says:

    Ez egy nagyon hasznos leírás. Kempingezésez nagyon jól fog jönni.
    Bár, szerintem a kölyök tanuljon csak meg főzni magára.

  2. Éva Demeter says:

    Megtetszett az ételek tartósítása nevű cikk. Megpróbálkozok vele én is. Remélem még sok érdekes cikkel találkozom. Üdvözlettel, D.Éva

  3. Ezért kell még kb. félkészen eltenni az üvegekbe az ételt a legtöbb esetben. Bár néha ez sem igaz, mert pl. van úgy, hogy másnap döntöm el, hogy például a csilis babot inkább beüvegezem és így se fő péppé a már amúgy is konzervbab, érdekes. A pörköltnél sem volt még baj, a bolognainál meg kifejezetten jó, ha minél tovább fő. Egyedül a vega ételeket (csicseriborsós, lencsés vagy sárgaborsós) teszem úgy el, hogy előtte csak félig főzöm meg őket.

    Szóval nem volt még gondom ezzel, remélem neked is sikerül finom ételeket üvegbe varázsolnod! A lényeg, hogy legyen rajta elég szaft és a biztonság kedvéért tehetsz még egy kis olvasztott zsírt a tetejére, a lezárás előtt, amit aztán ha szeretnétek megenni, leszedhetsz róla, de nem muszáj (csak diétásabb anélkül 😀 )

  4. Boglárka Buránszki says:

    Szia! Köszönöm a tippet! Nagyon érdekel és szeretném kipróbálni. Viszont Anyukám felvetette azt a problémát, hogy a gőzölés közben, hogy nem fő péppé az étel?

  5. mert az utána a tetején megszilárdulva “lezárja” az üvegben az ételt, még jobban tartósítva. de ha valaki idegenkedik az olajtól, használjon nyugodtan olajat, főleg, ha a húsból is sül ki némi zsír, például a bolognaiban vagy csilis babban a darált húsból vagy a lapockából, ha pörköltet konzerválunk

  6. Ágnes Zalabai says: (előzmény @Stee)

    Köszi! az miért lényeges, hogy olaj helyett zsírra készüljön az étel?

  7. Az első nagy cipekedésben az iskolaév előtt egy csomó üveget el lehet vinni nekik autóval, eláll karácsonyig vagy tovább is. Mi is így tervezzük, mert külföldi egyetemről nem lehet hetente hazalátogatni. Ki is számoltuk, hogy miből mennyi kell majd karácsonyig, amikor majd meglátogatjuk a következő ellátmánnyal 😀

  8. Lehet, hogy beválik! Mondjuk a húsos ételeknél nem mertem kockáztatni, inkább bedobtam őket a mikróba 15 percre! A lekvároknál a gyümölcs savtartalma és a cukor is segít a tartósításban!

  9. És a konzervek elférnek a szekrény tetején is akár 🙂 Sok sikert! Ha bármilyen kérdésed felmerül, írj és segítünk!

  10. liza-6666@hotmail.com says:

    Szerintem az üvegek 90 perc kukta vagy 100 perc làbas főzèsben maximàlisan csíramentesek lesznek,lehet elèg lenne csak tisztàra mosott üvegbe rakni az èteleket? Lekvàroknàl màr így csinàlom èvek óta ès működik. Mit gondolsz?

  11. Katalin Markovics says:

    Jó ötletek,a célközönség,mint koleszosés mama pici gyerekei boldogan hurcolják el.Hacsak az üvegcipeléshez sincs kedvük!

  12. Ágnes Zalabai says:

    Nagyon érdekes, hétvégén ki is próbálom egy kis adaggal. Pici lakás, pici fagyó, ezzel a módszerrel sok helyet spórolnék a fagyasztóban. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!