Nagybetűs Élet

Ma akartam kiültetni a paradicsomot, erre havazik

Nem vagyok túl boldog. Igaz egész télen a havat vártuk (nálunk alig esett), de arra nem számítottunk, hogy a Húsvét után a Karácsonyt is letudhatjuk egy füst alatt.     A kiültetés elmarad, vagyis ki tudja mikorra halasztódik.   Emlékeztetőül, a sorozat részei eddig ezek voltak: Hamarosan kezdjük a paradicsom magvetését otthon! Mi? Megőrültél? A… Tovább »

Felejtsd el azt a bizonyos nadrágszíjat!

Sokan ismerik a szűkös, hóvégi napokat, amikor kevés pénzből kellene okosan gazdálkodni. Ilyenkor jelennek meg a közösségi oldalakon a kérdések, hogy van 3000 forintom 5 napra, mit főzzek? Aztán persze záporoznak az olcsó ételekről szóló javaslatok, hiszen nem lehetetlen kevés pénzből is jóllakni akár, de én biztos rosszul érezném magam, ha 1 hétig lisztes stercen… Tovább »

Az olasz tésztafőzés 10+1 aranyszabálya

Kijelenthetjük, hogy a magyar tésztafőző szokások nem teljesen egyeznek meg az olaszokéval. De nem csak mi főzzük másképp a tésztát, más nemzet tagjai is csinálnak érdekes dolgokat vele, mondjuk a németek vagy a dánok, ott láttam először, hogy a tésztát hideg vízben teszik fel főzni. A prímet mégis az egyik angol család viszi, akik a… Tovább »

Így szedj medvehagymát, hogy másnak is jusson – jövőre is!

A hétvégére jó időt mondanak, ilyenkor sokan indulnak útnak, kirándulni mennek és talán medvehagyma túrára is sokaknak támad kedvük. Most még nyugodt szívvel szedhetik, hiszen a gyöngyvirág még éppen, hogy csak kibújt a földből és nem bontotta ki a leveleit (tudjátok, nagyon hasonlóak, de a gyöngyvirág MÉRGEZŐ!!), így nem kell a leszedett leveleket szagolgatni, hogy… Tovább »

Így főzz tojást a lehető legtakarékosabban

Tojásfőzés – nincs ebben semmi ördöngösség, azt mindenki tud. Vízbe tesszük a tojást, alágyújtunk, forraljuk és kész is. Ám néhány egyszerű praktikával, sokkal gazdaságosabban is tehetjük mindezt.   Én annak idején úgy tanultam, hogy 15, sőt 20 percig forraljam a tojásokat, hogy biztosan jó kemények legyenek.   Jut eszembe egy kétballábos sztori, valaki azt mondta:… Tovább »

Így készíts otthon tojáshéjból házi kalcium pótlást!

Készíts házi kalcium étrendkiegészítőt A kalcium a testünk számára az egyik legfontosabb ásványi anyag, minden sejtnek és szövetnek szüksége van rá. Egyben az egyik leggyakoribb ásványi anyag a szervezetünkben, a teljes testtömeg kb. 1,5%-át teszi ki. A foszforral együtt felel az egészséges csontokért és fogakért, valamint a magnéziummal együtt elengedhetetlen a szabályos szívműködéshez és vérkeringéshez, az idegek és az… Tovább »

A nagy kávézacc teszt: hajpakolás

kávézacc Egy korábbi bejegyzésben bemutattam, hogy mennyi mindenre jó a kávézacc, ahelyett, hogy a kukában landolna. Sok alkalmazási módját már régóta használom, például a lefolyóba öntjük, vagy a komposztba kerül, már csak azért is, hogy feldobja a gilisztákat, hogy gyorsabban dolgozzanak 😀 és a virágok (főként rózsák) alá is gyakran teszek belőle, de van 1-2 dolog… Tovább »

Így mosunk mi, bolti mosószerek nélkül

Hogyan moss a lehető legolcsóbban, de egyben hatékonyan? Az „alternatív” mosószerekről, mosási és folttisztítási technikákról szól ez a cikk: a marhaepe szappan, a mosószóda, a szódabikarbóna és a fehérítő só használatáról. Kínaiul hangzik? Olvass tovább!... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!