Nagybetűs Élet

Triplacsokis-diós muffin

Ez a muffin már nagyon-nagyon régóta  a családunk kedvence. Olyan régóta készítem, hogy már nem is emlékszem, hogy hol találtam a receptjére, amit aztán az évek során kissé átalakítottam.   Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!   Hozzávalók: 250 gramm liszt (vagy keverve zabpehellyel, búzacsírával vagy korpával, illetve más lisztekkel) 200 gramm cukor 50 gramm hollandi… Tovább »

Kétballábos – így ne süss lángost!

Mindig próbálunk ösztönözni benneteket Liával, hogy álljatok neki, próbáljátok meg, hiszen senki sem születik úgy, hogy Gordon Ramsay lenne, még maga az isteni Gordon sem! 😀 Bár ő ezt gyakran elfelejti 😀     Mindenki ront el ételt, olyan nincs, hogy mindig minden tökéletesen sikerül! Ha egyszer nem jött össze, akkor ne adjátok fel. Tehát… Tovább »

Hogyan ússzuk meg olcsón a kajálást nyaraláskor?

Már elég régóta a „fiókban” hevert ezt a bejegyzés, konkrétan tavaly nyáron kezdtem el írni, amikor a blog még el sem indult. 😀 A héten publikált spenótos-ricottás calzone kapcsán jutott eszembe megint ez a téma, így előhúztam, “leporoltam” és hozzáírtam az új tapasztalataimat. A sokat emlegetett kedvencem, „Mamami” fórumon merült fel a kérdést, hogy milyen… Tovább »

Ricottás-spenótos calzone – munkába vinni is tökéletes!

Ezt a receptet még azok is kedvelhetik, akik alapvetően nem szeretik menzás spenótfőzeléket. Igazán gazdag ízvilágú, friss és egészséges étel, ráadásul munkába vinni is tökéletes! Jól melegíthető, de hidegen is finom. Előre megsüthető, fagyasztható, egyszóval egy igazán univerzális fogás.   Mi az a calzone?   Tulajdonképpen egy zárt pizza 😀 De felfoghatjuk hústalan húsos táskának… Tovább »

A reggeleink megmentője: az isteni sült zabkása

Csak nem olyan régen találtam erre a szuper receptre, ami egy pillanat alatt megoldotta a reggelik kérdését nálunk. Olyan ételre volt szükség, ami előre elkészíthető, nem macerás, akár melegíthető, hosszú időre eltelít és ha lehet, legyen egészséges. Na meg édes, mert az olaszok édeset reggeliznek!... Tovább »

Szép lehetsz, de okos nem. Vagy fordítva.

Ezt szoktuk mindig viccesen mondani itthon, mikor marhára felkészülünk valamire, azt hisszük, hogy minden frankón megy majd, aztán persze valami úgyis elromlik, dugába dől stb.   Hát persze, hogy ez most karácsonykor sem lehetett másképp 😀   24-re reggel, minden, de minden előkészítve, megtervezve várta, hogy gördülékenyen menjen a nap, mikor bejött a férjem (ágyba… Tovább »

A karácsonyi Jolly Joker: csirkemell alagút

Az egyik kedvenc ünnepi fogásunk, amit szinte csak karácsonykor készítek, nem is tudom miért, mert tényleg isteni és egyszerű előkészíteni. Idén is lesz és ahogyan említettem nem óhajtok a konyhában rostokolni december 24-én, így előre elkészítem ezt a fogást is. Mikor majd tálalom, olyan lesz, mintha frissen készült volna!... Tovább »

Ne legyél konyhaszolgálatos karácsonykor!

karácsonyi pulyka Az előző bejegyzésekben már alaposan körbejártuk a karácsony témakörét, most jöjjön az egyik legfárasztóbb tevékenység: az ünnepi menü megtervezése és a  főzés 24-én.   Biztos, hogy 24-én kell főzni?   Tettem fel magamnak a kérdést életem legrosszabb december 24-jén pár évvel ezelőtt, amikor is az a pompás ötletem támadt, hogy igazi karácsonyi pulykát készítek, amolyan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!