Nagybetűs Élet

Ráeszméltem az érettségi valódi jelentőségére

A mai nappal megkezdődtek az írásbeli érettségik, és ezekben a percekben sok-sok középiskolás végzős diák éppen a magyar irodalom bugyraiban merült el és annak rejtelmeit próbálja megfelelő módon feltárni a tanáruk számára.   Nekik szól a hétfői motiváló történet, melyben Avril Johannes szavait tolmácsolom, ami az „Erőleves a lélekben” című könyvben olvasható. Az egyik legjobb… Tovább »

Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan elképzelted

Húsvét közeledtével fogadjátok szeretettel – a Motiváló Hétfőnk keretében – ezt a megható mesét, arról, hogy az álmaid valóra válhatnak, még akkor is, ha most úgy érzed, hogy messze jársz tőle.   Az álmodó fák   Élt egyszer egy dombtetőn három fa. Gyakran beszélgettek, elmondták egymásnak álmaikat, vágyaikat.     Az első fa egyszer így… Tovább »

Büszke vagyok a fiamra!

Az e heti hétfői motiváló történet elmaradt, de jöjjön helyette az én személyes történetem. Pont hétfőn tudtuk meg, hogy a “nagyfiam” (aki miatt részben ez a blog  létrejött: David) megnyerte az OKTV-t (Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny) spanyolból!     Hihetetlenül büszke vagyok rá!   Bár más versenyeket nyert már korábban, de az OKTV-n idén indult… Tovább »

Milyennek látsz másokat?

Ismét hétfő, ismét elmélkedjünk 🙂   Egy öreg bölcs üldögélt a Korinthoszba vezető út szélén.   Egy városba igyekvő idegen rövid pihenőt tartva beszédbe elegyedett vele: – Milyenek itt az emberek? – kérdezte. – Hová valósi vagy? – kérdezett vissza az öreg bölcs. – Athéni vagyok. – És felétek milyen nép lakik? – kérdezett tovább… Tovább »

Ha lócitromot kapsz, Te keresed a pónit?

A hozzáállás sokat számít! Egy több, mint 100 éves a történet a hozzáállásról, amit már régen olvastam és a napokban eszembe jutott. Mesélik szalmával, más verzióban trágya van vagy lócitrom…én ez utóbbit ismertem.   A megfelelő hozzáállás óriási változást hozhat az életünkben.   A sztori egy egypetéjű ikerpárról szól. Az ikrek közül az egyik tántoríthatatlan optimista, aki szerint az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!