Nagybetűs Élet

Mit tegyél, ha kimosod véletlenül a pénzt?

mosás Vagy a gyerek összetépte. A kutya megrágta. Bementél a strandon a vízbe, pénzzel a zsebedben. Lehánytad egy buliban.     Első pillanatban idegbajt kapsz, és már temetnéd a pénzt. Aztán megpróbálod menteni, ami menthető, szétválasztani, összeragasztani.   Ne tedd! De ne is aggódj, hiszen lehet, hogy van megoldás!   Ugyanis tudtad, hogy ha a papírpénz… Tovább »

Így mosunk mi, bolti mosószerek nélkül

Hogyan moss a lehető legolcsóbban, de egyben hatékonyan? Az „alternatív” mosószerekről, mosási és folttisztítási technikákról szól ez a cikk: a marhaepe szappan, a mosószóda, a szódabikarbóna és a fehérítő só használatáról. Kínaiul hangzik? Olvass tovább!... Tovább »

Nálatok hány szennyes tartó van? És segít valaki a mosásban?

A mosás a ők dolga? A legtöbb háztartásban csak egy szennyes tartó van, aztán vagy színfogó kendőt használnak, és egyben zúdítanak mindent a mosógépbe, vagy jöhet minden egyes alkalommal a válogatás. Arról nem beszélve, hogy milyen demoralizáló, hogy már megint tele van a kosár, pedig most mostam! De ki mondta, hogy egy háztartásban csak egy helyen lehet gyűjteni a koszos… Tovább »

Mi az a barna trutyi a mosógépemben??

Takarítsd rendszeresen a mosógépedet és ezzel jelentősen megnövelheted az élettartamát és megóvod a ruháidat is! Albérletben élsz és nem a tiéd a mosógép? Azt gondolod, hogy minek költsél így rá, ezért nem is tartod karban? Pedig még így is megérné, mert idővel bizony büdösödhetnek a frissen mosott ruhák is, arról nem beszélve, ha már időben… Tovább »

Így moss a lehető legolcsóbban!

mosás Azt vettem észre, hogy többekhez képest mi  (az étkezést leszámítva) a mosásnál tudunk nagyon sokat spórolni. De ez persze nem azt jelenti, hogy piszkos ruhákban járnánk 😀 Elég sok praktika kering a neten a mosás költségének csökkentésére, most viszont én is adok pár tippet, amivel mi tényleg minimumra csökkentettük az erre fordítandó összeget.   Nézzük… Tovább »

Így vedd le a ruháidat és anyukád örülni fog!

teregetett ruhák Otthon laksz a szüleiddel és a levetett ruhák varázsütésre mindig tiszták lesznek? Szoktál azon gondolkodni, hogy hogyan kerülnek a ruhák a szekrénybe? Gondolom, nem túl gyakran 😀 Hiszen annyi minden más is történik a világban!   Ám, ha csak egy kicsit odafigyelsz, jelentős változás állhat be a családi életetekben és a „közhangulatban”.   Te hogyan… Tovább »

Hogyan moss és teregess nedves időben?

mosás   Szinte hihetetlen, hogy pár napja még közel 30 fok volt! De októberrel együtt megérkezett az igazi ősz, rusnya, hideg idővel. Elég nagy gonddá válik a mosás-teregetés, fáj is a szívem ilyenkor, mert sokat spórolhatunk egyébként, ha nyáron 400-as, ősztől tavaszig pedig csak 600-as centrifugát használunk, de ilyenkor szinte lehetetlen pénztárcakímélő üzemmódban megoldani a mosást…. Tovább »

Le a kínai levesekkel!

olcsó kínai leves A sztorimban már említettem, hogy ennek a blognak a létrejöttének a gondolata akkor fogalmazódott meg bennem, amikor rájöttem, hogy elrepült az idő és a legnagyobb fiam jövőre egyetemre megy, ráadásul külföldre. A kérdés az, hogy fel van-e készülve arra, hogy kirepüljön a családból? Mit tud a Nagybetűs Életről?   És milyen az egyetemisták élete? Mit… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!