Nagybetűs Élet

Amikor újból megfogadod, hogy soha többé nem iszol…avagy a másnaposságról

Lezajlott az érettségik írásbeli része, az egyetemeken pedig lassan itt a vizsgaidőszak, sőt még a jóidő is ránktört hirtelen. Mi következik ebből? A sok tanulás mellett szívesen eresztjük ki néha a gőzt, egy kertipartyn, vagy házibuliban, sőt hamarosan a fesztiválok szezonja is beköszönt.   Valljuk be őszintén, mindenkivel előfordul néha, hogy túltolja a piálást, de… Tovább »

A férjemmel egy csapat vagyunk

Hogy ez miként illik bele egy egyetemistáknak és frissen különköltözőknek szóló blogba? Hát egyszerű: ritka, mikor az albérletbe egy egyetemista egyedül költözik be, a koleszban is együtt kell élni másokkal, és a különköltözéskor is legtöbbször a párjával költözik össze egy fiatal, mert egyedül nehezen engedheti meg magának a “Nagybetűs Életet”.   Ha együtt élünk valakivel,… Tovább »

Van fény az alagút végén?

Van kiút a reménytelennek tűnő helyzetből? A kilátástalanságból? Mindig van. Még akkor is, ha úgy érzed, hogy az egész világ összeesküdött ellened. Mikor arra gondolsz, hogy a tavalyi év után már nem lehet rosszabb és lám: mégis. Mikor  – bár nem hiszel benne, de  – már-már az is felmerül benned, hogy nem történhetett másként, mint,… Tovább »

Én meg cipeltem magammal ezt a rohadt barackokkal teli ládát évekig

Soha nem gondoltam volna, hogy meg tudok bocsátani.   Hiszen igazam volt! Megbántottak, és joggal lehettem dühös!! Haragudtam. Remegett a gyomrom, ha rágondoltam vagy ki is borultam. Mindez évekkel ezelőtt történt. A sztori egyszerű is, meg bonyolult is… A dolog egy szakmai “egyet nem értés” miatt kezdődött, ami után útjaink szétváltak. Az illető még azt… Tovább »

Rosszul érzed magad, mert semmit nem sütsz karácsonyra?

ne érezd magad rosszul, ha karácsonykor ételt rendelsz Mindenki – mi is – egymás után ontja a tippeket, hogy így süss, meg ezt süss, meg ekkor vagy akkor, Te pedig tudod, hogy nem lesz időd rá. De kedved sem nagyon. Akkora a nyomás a külvilág felől, hogy karácsonykor miket KÖTELEZŐ csinálni, hogy egyre sz.rabbul érzed magad…Sőt, lelkiismeret furdalásod van, amiatt is mert a… Tovább »

Így vedd le a ruháidat és anyukád örülni fog!

teregetett ruhák Otthon laksz a szüleiddel és a levetett ruhák varázsütésre mindig tiszták lesznek? Szoktál azon gondolkodni, hogy hogyan kerülnek a ruhák a szekrénybe? Gondolom, nem túl gyakran 😀 Hiszen annyi minden más is történik a világban!   Ám, ha csak egy kicsit odafigyelsz, jelentős változás állhat be a családi életetekben és a „közhangulatban”.   Te hogyan… Tovább »

Ez itt kérem a való világ!

Nagybetűs Élet blog Hogy mi a nagybetűs Élet?     Maga a való világ,   …az igazi élet, új kihívásokkal, megoldandó problémákkal, önálló háztartással, számlákkal, a mindennapos kérdésekkel: “Mit egyek?”“Miből és hogyan telik majd erre-arra?” “Hogyan kell albérletet találni?”“Mi kell egy szinte üres albérletbe??”“Mi a fenét főzzek a koleszban?”“Mit vigyek egyáltalán magammal a koleszba? Hogyan férjek el a… Tovább »

Hurrá, költözünk!

pizza Felszállsz a vonatra a millió cuccoddal, vígan integetsz a peronon könnyező családodnak, majd pár óra zötykölődés után megérkezel a lakásba, amit mostantól úgy hívsz: OTTHON. Ledobod az utazótáskáidat, és mész is, mert várnak az új haverok, pattintotok egy sört és órákig beszélgettek az előttetek álló kalandról, hogy vajon mit tartogat az előttetek álló 3 (+X)… Tovább »

Hotel Mama

Hotel Mama Mama Hotel – bejegyzés kizárólag szülőknek!   [KÉNYES TÉMA!] Ha nem vagy szülő és még otthon élsz: figyelmeztetlek, ez a bejegyzés nem fog tetszeni! Mert mi az, hogy valaki arra buzdítja a szüleidet, hogy ne szolgáljanak ki Téged, hogy a szennyes ruha ne varázsolódjon kimosva és kivasalva a szekrényedbe? Felháborító, nem? Sőt az is lehet,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!