Nagybetűs Élet

A férjemmel egy csapat vagyunk

Hogy ez miként illik bele egy egyetemistáknak és frissen különköltözőknek szóló blogba? Hát egyszerű: ritka, mikor az albérletbe egy egyetemista egyedül költözik be, a koleszban is együtt kell élni másokkal, és a különköltözéskor is legtöbbször a párjával költözik össze egy fiatal, mert egyedül nehezen engedheti meg magának a “Nagybetűs Életet”.   Ha együtt élünk valakivel,… Tovább »

Rosszul érzed magad, mert semmit nem sütsz karácsonyra?

ne érezd magad rosszul, ha karácsonykor ételt rendelsz Mindenki – mi is – egymás után ontja a tippeket, hogy így süss, meg ezt süss, meg ekkor vagy akkor, Te pedig tudod, hogy nem lesz időd rá. De kedved sem nagyon. Akkora a nyomás a külvilág felől, hogy karácsonykor miket KÖTELEZŐ csinálni, hogy egyre sz.rabbul érzed magad…Sőt, lelkiismeret furdalásod van, amiatt is mert a… Tovább »

30 tipp, hogy megtaláld a tökéletes albérletet!

tökéletes albérlet Végre nyilvánosságra hozták a felvételi ponthatárokat, örömmámorban úszol, hogy   „Igen! Sikerült! Felvettek!”   …aztán jön a feketeleves, mert kiderül, hogy nem kaptál helyet a koleszban, és valahogy meg kell oldani a lakhatást. Ha igazán előrelátóak akarnánk lenni, akkor már az érettségi után elkezdenénk körülnézni „mert mi van ha” alapon, de ki a fene gondol… Tovább »

Ez itt kérem a való világ!

Nagybetűs Élet blog Hogy mi a nagybetűs Élet?     Maga a való világ,   …az igazi élet, új kihívásokkal, megoldandó problémákkal, önálló háztartással, számlákkal, a mindennapos kérdésekkel: “Mit egyek?”“Miből és hogyan telik majd erre-arra?” “Hogyan kell albérletet találni?”“Mi kell egy szinte üres albérletbe??”“Mi a fenét főzzek a koleszban?”“Mit vigyek egyáltalán magammal a koleszba? Hogyan férjek el a… Tovább »

7 dolog amiért a múltbéli énem büntit érdemelne

Soha ne hagydd otthon a bevásárlólistát!   Bevásárlólista nélkül vásárolni Eleinte csak úgy lekacsáztam a boltba (ráadásul a legközelebbibe, ami persze pont az ilyen lusta egyetemistákra gondolva jó drága volt) és megvettem ami megtetszett, megkívántam, vagy úgy rémlett nincs otthon. Lista nélkül csak összevásárolsz minden vackot, majd pedig hazaérve rájössz, hogy jé, már volt itthon 2 üveg ketchup, minek vettem még… Tovább »

Sok még a teendőnk – avagy hogyan süssünk rakott krumplit??

krumpli Szeptember 1-e: már csak egy tanévünk van felkészülni – döbbentem ma reggel rá, mikor David (19) elindult az iskolába. Hosszú év lesz, nyelvvizsgával, érettségivel – elmélkedtem tovább, de akkor is sort kell kerítenünk arra, hogy az önálló életre is elkezdjen felkészülni. Persze tanulhatna akár a saját hibáiból és tapasztalataiból is, de minek pazaroljon el egy… Tovább »

Hurrá, költözünk!

pizza Felszállsz a vonatra a millió cuccoddal, vígan integetsz a peronon könnyező családodnak, majd pár óra zötykölődés után megérkezel a lakásba, amit mostantól úgy hívsz: OTTHON. Ledobod az utazótáskáidat, és mész is, mert várnak az új haverok, pattintotok egy sört és órákig beszélgettek az előttetek álló kalandról, hogy vajon mit tartogat az előttetek álló 3 (+X)… Tovább »

Hotel Mama

Hotel Mama Mama Hotel – bejegyzés kizárólag szülőknek!   [KÉNYES TÉMA!] Ha nem vagy szülő és még otthon élsz: figyelmeztetlek, ez a bejegyzés nem fog tetszeni! Mert mi az, hogy valaki arra buzdítja a szüleidet, hogy ne szolgáljanak ki Téged, hogy a szennyes ruha ne varázsolódjon kimosva és kivasalva a szekrényedbe? Felháborító, nem? Sőt az is lehet,… Tovább »

Küldetés

házimunka 20 éve lettem „háziasszony”, egyik napról a másikra, mikor kvázi „poénból” úgy döntöttem pár hónap után, hogy én bizony férjhez megyek. Nagy öntudattal csaptam bele a lecsóba, hogy na, ez nem lehet olyan nehéz, és hát bizony alapja nem nagyon volt az önbizalmamnak, mert bár sütni gyerekkorom óta szerettem, de mégsem ehettünk gyümölcstortát heti 7x…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!